Makelaar inschakelen

Waarom een makelaar inschakelen bij het verkopen van je huis?

Onze makelaar zorgt ervoor dat je huis aangeboden wordt op Funda. Alleen makelaars kunnen namelijk een advertentie plaatsen op de grootste woningsite van Nederland.

Onze makelaar houdt zijn hoofd koel. Niet onbelangrijk tijdens de onderhandelingen. Bovendien heeft hij hierin de nodige ervaring, waardoor hij voor jou de beste deal kan maken.

Onze makelaar laat de bezichtigingen liever aan jou over. Wij vinden dat je dit veel beter zelf kunt doen. En wees eerlijk: wie weet nou het beste hoe het is om in jouw huis en buurt te wonen?! Jij kent de buren, de straat en de omgeving. En dit zijn juist de vragen die een woningzoeker belangrijk vindt.

 

Waarom kiezen voor een NVM makelaar?

De NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars) is de grootste brancheorganisatie in Nederland op het gebied van onroerend goed. Wanneer je een NVM-deskundige inschakelt, dan kies je voor kwaliteit. Dat de makelaar/taxateur lid is van de NVM biedt je een aantal voordelen:

 • Deskundig
 • Betrouwbaar
 • Zekerheid

Zit je vraag er niet bij? Stuur ons dan je vraag en wij sturen je het antwoord.

 
 
 

 

Woningpresentatie

Hoe plaats ik het Wonen in ons huis te koop bord?

Heel eenvoudig…. op het raam. Buig de vouwranden om en verwijder de plakstrips. Kies vervolgens een plek waar het bord goed opvalt, dit is natuurlijk ook afhankelijk van de indeling van je tuin. Heb je veel begroeiing in de tuin, dan is een plek boven op het raam wellicht beter. Heb je geen begroeiing, dan zou het bord op het raam aan de voorkant beneden geplakt kunnen worden.

Wist je dat 10% van de potentiële huizenzoekers haar huis vindt door een te koop bord in het straatbeeld? Daarom hebben wij ons bord zo opvallend mogelijk gemaakt….knal roze!

 

Hoe krijg ik de beste woningpresentatie?

De beste woningpresentatie maken wij voor jou. Hier hoef jij niets voor te doen. Er komt een fotograaf bij jou langs voor het maken van professionele foto’s, een slideshow en interactieve plattegronden. De verkoopteksten schrijven wij, dankzij jouw input, op maat voor jouw woning. Dit alles bundelen wij in een luxe brochure waarin een geïnteresseerde alle informatie vindt die hij nodig heeft om een goed beeld te krijgen van je huis. Zoals hoge kwaliteits foto’s, woningdetails, plattegronden, presentatietekst, kadastrale kaart en algemene informatie over onze werkwijze (hoe hij bijvoorbeeld een bod kan doen, niet onbelangrijk!)

Hoe zorg ik ervoor dat mijn huis in de verkoop komt bij Wonen in ons huis?

Heb je de beslissing genomen, ga dan naar Start verkopen en vul daar je gegevens in en kies een betaalmethode. Je ontvangt dan van ons een inlogcode zodat je direct zelf aan de slag kunt.
Heb je meer info nodig? Vraag dan een gratis persoonlijk advies aan .

Wat bevat de Wonen in ons huis verkoopbox?

Met de inhoud van het pakket kun je direct aan de slag. Het bevat:

 • Een te koop bord voor op het raam
 • Tips voor een goede bezichtiging
 • Handleiding met een toelichting op het verkopen van je huis samen met Wonen in ons huis
 • Buurtmailing kaarten
 • Verkocht stickers
 • Blanco sticker waarop je de verkoopprijs kan schrijven
 • Help Mee info
 • Welkom kaartje

Hoe wordt mijn woning onder de aandacht gebracht?

Een publicatie op huizenwebsites
Wij zorgen ervoor dat je huis goed gepresenteerd wordt op Funda, Wonen in ons huis, Huislijn, Jaap.nl, Help Mee en overige relevante websites. Je ontvangt bij ons standaard professionele foto’s, een slideshow, 360 graden foto’s en interactieve plattegronden.

Promotie via Facebook en Instagram 

Met een (betaalde) Facebook advertentie richten we ons specifiek op de doelgroep die geïnteresseerd is in jouw huis. Facebook biedt de advertentieruimte op verschillende plaatsen aan waaronder Instagram.

Deze advertentie publiceren wij 2 keer gedurende 1 week aan een relevante doelgroep.

 

 

 

Bezichtigen / Onderhandelen

Hoe doe ik zelf een goede bezichtiging ?

Om je een beetje op weg te helpen hebben wij een aantal bezichtigingtips voor jou op een rijtje gezet.

Hoe weet ik wie er wanneer komt voor een bezichtiging?

De bezichtingafspraken maak je zelf. Zodra een bezichtiging wordt aangevraagd, zullen we de gegevens van de kijker per e-mail naar je doorsturen, zodat jij de afspraak rechtstreeks met de kijker kunt inplannen. Een overzicht van de gemaakte afspraken wordt door ons bijgehouden in jouw Online Woondossier.

 

Wat doe ik na een bezichtiging?

Na de bezichtiging nemen wij telefonisch contact op met de kijker om een reactie te vragen. Dit vind je vervolgens gemakkelijk weer terug in jouw Online Woondossier bij de afspraak. Zo ben je altijd direct op de hoogte.

Indien een potentiële koper een bod bij ons uitbrengt verzorgen wij de onderhandelingen. Dit doet de makelaar in nauw overleg met je.

Wie doet de onderhandelingen?

Dat doen wij! Ieder bod of tegenvoorstel communiceren wij allereerst met jou. Wij houden ons hoofd koel en zorgen voor de beste koopprijs en de beste voorwaarden voor jou. We behartigen alleen JOUW belang.

 

 

 

Wanneer ben ik in onderhandeling?

Je bent pas in onderhandeling wanneer de verkoper een tegenvoorstel heeft gedaan op jouw bod of wanneer er uitdrukkelijk is gezegd dat je in onderhandeling bent. Er is geen vaste termijn waarbinnen op een bod gereageerd moet worden.

 

Meldingsplicht verkoper, wat houdt dat in?

Meldingsplicht houdt in dat de verkoper de gebreken, die bij hem bekend zijn, moet melden aan een potentiële koper. Als de gebreken duidelijk zichtbaar zijn voor de koper, dan is dit niet nodig. Zijn er bijvoorbeeld derden die rechten hebben op het stuk grond waar de woning op staat, dan is de verkoper verplicht om ook dit vooraf aan te geven.

Komt er na de sleuteloverdracht een gebrek aan het licht dat niet besproken is, dan heet dit een ‘verborgen gebrek’.

Wat is een Lijst van Zaken?

Indien je bij de verkoop van je huis ook bepaalde roerende goederen wilt mee verkopen, wordt dit opgesteld in de Lijst van Zaken. Wij raden aan de lijst samen met de koper van je huis goed door te lopen, zodat duidelijk is wat er achterblijft.

Wat zijn ontbindende voorwaarden?

Dit zijn voorwaarden die de koper stelt aan de koop. Als niet aan aan deze voorwaarden voldaan kan worden, mag de koper de koop ontbinden. Een veel gebruikte voorwaarde is het voorbehoud voor het verkrijgen van de financiering. Ook een bouwkundige keuring als voorwaarde stellen is iets wat regelmatig opgenomen wordt in de koopovereenkomst.

Wat is een No Risk Clausule?

Met deze clausule (ook wel 48- uurs clausule genoemd) kan een koper de koop ontbinden als hij/zij er niet in slaagt zijn ‘oude’ woning op tijd te verkopen. Hierdoor voorkomt de koper eventuele dubbele lasten. Aangezien de verkoop nog afhankelijk blijft van de verkoop van de (oude) woning van de koper, mag de verkoper zijn eigen huis ondertussen te koop aanbieden in de hoop een ‘betere’ koper te vinden.

Als de verkoper zijn woning tegen, in zijn ogen, gunstiger voorwaarden verkoopt, stelt hij de eerste koper voor de keuze: doorgaan met de transactie of de koopovereenkomst ontbinden. Als de koper er voor kiest om door te gaan met de koop, dan moet hij de koopovereenkomst binnen 48 uur onvoorwaardelijk maken.

Is een bouwkundige keuring verplicht?

In sommige gevallen is een bouwkundige keuring inderdaad verplicht. Vaak gaat het dan om oudere woningen.

Een bouwkundige keuring is verplicht wanneer:

 •  de noodzakelijke herstelkosten geschat worden op meer dan 10% van de verkoopwaarde.
 • er sprake is van een appartement uit het bouwjaar 1940 of eerder, tenzij er na 1940 nog een gehele renovatie heeft plaatsgevonden.
 • het taxatierapport een bouwkundig onderzoek adviseert.

Bij deze verplichte gevallen zijn de kosten voor de bouwkundige keuring aftrekbaar.

 

Wie bepaalt de overdrachtsdatum?

De overdrachtsdatum of transportdatum is de datum waarop de koper eigenaar wordt van de nieuwe woning. In principe bepaalt de verkoper de overdrachtsdatum, maar vaak gaat dit in overleg.

De datum wordt altijd vastgelegd in de koopovereenkomst.

Drie dagen bedenktijd na ondertekenen koopakte, wat bedoelen ze hiermee?

Binnen drie dagen na het tekenen van de koopakte heeft de koper het recht om de koop, zonder reden, te ontbinden. Deze drie dagen geeft de koper nog de tijd om een deskundige in te schakelen. Ook is de bedenktijd in het leven geroepen om te voorkomen dat kopers een overhaaste beslissing nemen.

De bedenktijd begint te lopen nadat de koopakte door de koper is getekend. De termijn van drie dagen begint één dag na de ondertekening. De bedenktijd mag niet eindigen op een zaterdag of een zondag. Daarnaast moeten in de termijn van drie dagen tenminste twee dagen voorkomen die geen zaterdag, zondag of erkende feestdag zijn. Wordt de koopovereenkomst dus bijvoorbeeld op een donderdag getekend, dan begint de bedenktijd vrijdag om 0:00 uur te lopen en loopt hij af op maandag om 24:00 uur.

Wie regelt de notaris?

De koper kiest in de meeste gevallen de notaris. Wanneer het huis verkocht wordt met kosten koper zijn ook de notariskosten voor rekening van de koper. En dus geldt…. de betaler bepaalt.

Betaling

Wat betekent achteraf betalen?

Online bestellen maar toch achteraf betalen. Dat kan bij ons! Gewoon bij de overdracht van de woning kan onze nota verrekend worden bij de notaris. Wil je liever meteen de betaling regelen dat kan via Ideal, Paypall of AfterPay.

Ik heb mijn huis verkocht met kosten koper, waarom krijg ik nog een rekening van de notaris?

Ook als je jouw huis kosten koper verkoopt, is het mogelijk dat je een rekening van de notaris ontvangt. Onder de kosten koper vallen namelijk alleen de kosten die de koper moet maken om het huis uiteindelijk in eigendom geleverd te krijgen, zoals het opstellen van de  overdrachtsakte, overdrachtsbelasting en kadasterkosten.

Kosten voor het doorhalen van jouw hypotheek als verkoper vallen niet onder de kosten koper. Omdat jij verplicht bent de woning vrij van hypotheken over te dragen, zijn de doorhalingskosten voor jouw rekening.

 

Vaste lage prijs

Vaste lage prijs van € 950. Inclusief btw, professionele fotografie en plattegronden.

Lokale kennis, landelijke dekking

Altijd een lokale NVM makelaar met kennis van jouw buurt.

Betaal op jouw moment

Kies je eigen betaalmoment: met iDEAL, Paypal of Afterpay.

Online promotie

Je huis prominent op funda en online promotie op Facebook & Instagram.