• Lage makelaarskosten
  • Professionele foto's & plattegronden
  • TrustScore van 9,1 uit 10

In 4 stappen verkopen wij je huis

Ervaar hoe persoonlijk en dichtbij een online makelaar kan zijn. De verkoop van je huis begint altijd met een telefonisch gesprek. We vertellen je precies wat je kunt verwachten en op welk moment. Het verkopen van je huis is niet zomaar wat, daarom hechten we veel waarde aan ons persoonlijke contact met jou. Het verkoopproces is opgedeeld in 4 overzichtelijke stappen.

STAP 1   VOORBEREIDING

Een lokale NVM makelaar komt bij je langs. Hij bekijkt onder andere de staat van de woning en zorgt dat hij een goed beeld heeft van de verschillende ruimtes, de tuin en de omgeving van het huis. Omdat de makelaar lokale kennis en ervaring heeft, kan hij een goede indicatie afgeven van de waarde van jouw huis.

De lokale NVM makelaar komt bij je langs en geeft advies over de vraagprijs. Omdat deze makelaar dagelijks actief is in jouw woonomgeving, kan hij de waarde beter bepalen dan onze makelaar op afstand. Op basis van het advies van de lokale makelaar, de huidige marktcijfers, de staat van je woning en jouw eigen wensen/input komen we tot een geschikte vraagprijs. Als je bijvoorbeeld heel snel je huis wilt verkopen, kan dat invloed hebben op de prijsstrategie. Onze makelaar neemt jouw situatie en de prijsstrategie mee in de verkoopstrategie voor jouw huis. 

Goede foto’s zijn van groot belang voor de verkoop van een huis. Daarom zorgen we standaard voor professionele foto’s van jouw huis. Bij veel online makelaars maak je als verkoper zelf de foto’s. Het is echter een vak apart om een ruimte tot zijn recht te laten komen op een foto.

Met goede foto’s wordt jouw huis sneller en langer bekeken. Bovendien vergroten ze je verkoopkansen, want de foto’s bepalen of er online een contactaanvraag wordt gedaan. Een goede verkoop begint daarom volgens Wonen in ons huis met professionele fotografie.

Goede plattegronden zijn onmisbaar voor mogelijke kopers om een goed beeld te krijgen van het huis. Daarom krijg je deze ook standaard van ons. Tijdens het bezoek  van de fotograaf worden alle ruimtes in het huis opgemeten zodat er een officieel NEN meetrapport opgesteld kan worden (verplicht voor NVM makelaars). Deze meting wordt gebruikt voor het maken van de plattegronden.

Persoonlijk account Wonen in ons huis
Bij start verkoop krijg je een inlogcode voor je persoonlijke woondossier van Wonen in ons huis. Hier kun je de gegevens van jouw huis invullen. De tekstschrijver heeft een aantal vragen geformuleerd. Op basis van jouw antwoorden maakt zij een pakkende verkooptekst. De vragen kun je op je eigen moment beantwoorden in het woondossier.

Online NVM dossier
Ook wordt er een inlog aangemaakt voor het online NVM dossier. Via dit online dossier wordt de Lijst van Zaken en de vragenlijst ingevuld. Op de Lijst van Zaken wordt aangegeven welke roerende zaken mee gaan met de verkoper, achterblijven in de woning of ter overname worden aangeboden. Op de vragenlijst geeft de verkoper specifieke informatie over de woning.

In het dossier kun je ook de ingeplande afspraken terugvinden en de terugkoppeling van de kijker lezen. Ook leuk: je kunt precies zien hoeveel bezoekers je hebt gehad op funda! 

STAP 2   PRESENTATIE & PROMOTIE

Zodra je hebt besloten je huis te verkopen, is het tijd voor actie. Laat zien dat je huis te koop staat! In het verkooppakket vind je een opvallend roze te koop bord, buurtmailingkaarten die je rond kunt brengen, een handleiding en tips voor de beste bezichtiging. En uiteraard een VERKOCHT sticker! Ondertussen gaan wij aan de slag met de online promotie van je huis en plaatsen we je huis alvast op onze Facebookpagina ‘Huis te koop Friesland’ met ± 2.700 volgers.

Ons team maakt de complete verkooppresentatie van je huis. Je hoeft dus niet zelf aan de slag met het uploaden van foto’s. De binnendienst medewerker ontvangt de foto’s en plattegronden van de fotograaf, de tekstschrijver gaat aan de slag met de sterke punten van je huis.

In de woningbrochure vinden geïnteresseerden alle informatie die nodig is om een goed beeld te krijgen van het huis. Zoals hoge kwaliteitsfoto’s, woningdetails, plattegronden, de presentatietekst, kadastrale kaart en algemene informatie over onze werkwijze (hoe de geïnteresseerde bijvoorbeeld een bod kan doen, niet onbelangrijk!)

We zorgen ervoor dat je huis goed wordt gepresenteerd op funda, Wonen in ons huis, Huislijn, Jaap.nl, HelpMee en overige relevante huizensites.

Ook op social media mag je woning niet ontbreken. Om zoveel mogelijk potentiële kopers te bereiken, gaat de online specialist aan de slag met een advertentie van je huis. Eerst plaatst de online specialist je woning op onze Facebookpagina ‘Huis te koop Friesland’. Daarmee bereiken we gemiddeld de eerste 2.000 Facebookgebruikers.

Een huis dat nieuw op de markt komt, krijgt in het begin voldoende aandacht. Na 2 weken starten we een advertentiecampagne van jouw huis met een looptijd van 2 weken op Facebook en Instagram. De online specialist bepaalt samen met de makelaar van Wonen in ons huis welke doelgroep bij jouw huis past, zodat we heel gericht de koper aanspreken.

NVM Open Huizen Dagen
2x per jaar organiseert de NVM Open Huizen Dagen. Alle huizen die te koop staan bij Wonen in ons huis kunnen gratis mee doen.

Gratis eigen Open Huis organiseren met vermelding op funda
Wij adviseren onze verkopers vaak om bij de start van de verkoop een Open Huis te organiseren. In ons eerste gesprek bespreken we of dit ook handig is in jouw situatie. De vermeldingen op Funda regelen wij uiteraard voor je.

STAP 3    KIJKEN & BIEDEN

De aanvragen voor een bezichtiging komen telefonisch of via onze website bij ons binnen. Jij ontvangt van ons zo snel mogelijk de aanvragen zodat jij rechtstreeks een afspraak met de kijkers kunt inplannen. De ingeplande bezichtigingen zijn terug te vinden in het NVM dossier die je 24/7 kunt inkijken.

Wij bellen de kijkers na een bezichtiging altijd om hun interesse te peilen. Eventuele vragen over je huis kunnen wij direct beantwoorden.

Zodra een bezichtiger een bod uit wil brengen, kun je ze naar ons doorverwijzen. De makelaar van Wonen in ons huis doet de onderhandelingen voor je. Op basis van de verkoopstrategie en in overleg met jou communiceren we een tegenvoorstel of wijzen we het bod af. Omdat er bij ons geen persoonlijke emoties meespelen, zijn we objectief. Dit resulteert in de beste verkoopprijs en de beste voorwaarden voor jou. Als verkoopmakelaar behartigen we alleen jouw belang.

STAP 4   WE DID IT!

Gefeliciteerd!! Je huis is verkocht. Wij stellen de koopakte op en begeleiden je bij de afhandeling. De koper en jij plannen samen een moment in om de koopovereenkomst te ondertekenen. Voor vragen kun je altijd bij ons terecht.

Voordat je naar de notaris gaat om het koopcontract te tekenen met de koper, is er nog een eindinspectie. Wij zijn daar niet bij aanwezig, maar vanzelfsprekend kun je ons bellen voor vragen of opmerkingen.

De eindinspectie kun je het beste direct voor het bezoek aan de notaris plannen. De koper kan dan zien dat er in de tussentijd geen essentiële zaken zijn veranderd of stuk gegaan. Daarna ga je samen naar de notaris. De notaris leest de koopakte voor en daarna tekenen jullie de akte van levering. Dan volgt alleen nog de sleuteloverdracht en is het helemaal officieel: je huis is VERKOCHT!

Gratis verkoopadvies

Vraag je gesprek aan

Bel met ons

088 – 310 10 10

Whatsapp met ons

06 – 50 20 2345

 ‘Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking en persoonlijke benadering van dit topteam.’
- P. Elenbaas

Vaste lage prijs

Vaste lage prijs van € 950.
Inclusief btw, professionele fotografie en plattegronden.

Lokale kennis, landelijke dekking

Altijd een lokale NVM makelaar
met kennis van jouw buurt.

Betaal op jouw moment

Kies je eigen betaalmoment:
met iDEAL, Paypal of Afterpay.

Online promotie

Je huis prominent op funda
en online promotie op Facebook & Instagram.