onderhandelen

De kunst van het onderhandelen

Onderhandelen begint altijd bij het vaststellen van een goede vraagprijs. Een goede vraagprijs bepaalt of je je huis (of ieder ander willekeurig product) verkoopt onder die prijs, voor die prijs of zelfs boven die prijs.

Neem bijvoorbeeld mijn Ikea kast die ik wil verkopen op Marktplaats. In dit geval kijk ik eerst bij Ikea wat de kast oorspronkelijk heeft gekost. Dan kijk ik op Marktplaats welke kasten nog meer worden aangeboden en voor welke prijs. Vervolgens ga ik nadenken of ik de kast snel kwijt wil omdat ik ruimte nodig heb (lagere vraagprijs) of dat ik de tijd heb en de beste prijs ervoor wil krijgen (hogere vraagprijs).

Zo werkt het ook met het verkopen van je huis. Ik realiseer me heel goed dat bij het verkopen van jouw huis meer komt kijken dan bij mijn Ikea kast. Maar het principe is hetzelfde. Afhankelijk van je overwegingen, bepaal je ook hier uiteindelijk zelf de vraagprijs. Het grote verschil ligt in het feit dat het voor consumenten lastiger is om de waarde van een huis te achterhalen. Hier kan je wel wat hulp bij gebruiken. Zie in het kader hoe de waarde van je huis en een advies vraagprijs tot stand komt.

Het is niet de traditionele makelaar of de internetmakelaar die een goede of slechte onderhandelaar is, maar het is de vraagprijs én de wensen van jou als huiseigenaar die bepalen of je huis voor de goede prijs is verkocht.

De waarde van je huis
Wij hebben de beschikking over gegevens van te koop staande en verkochte woningen bij jou in de buurt. Wij weten daarmee van woningen in een wijk en/of plaats hoe lang ze te koop staan, hoe snel ze zijn verkocht en wat het verschil tussen de vraag- en verkoopprijs is.

De waarde van jouw huis wordt onder meer bepaald door de locatie, de grootte van het perceel, de inhoud van je huis, de afwerking en de staat van onderhoud. In ons telefoongesprek bespreken we de extra plus- en minpunten van je huis. Onderwerpen zoals recente verbouwingen, vernieuwingen en/of isolerende maatregelen en de mate van interesse in jouw woonomgeving komen aan bod en zijn mede bepalend voor de waarde.

De vraagprijs
Ons Gratis Advies gesprek is een goed startpunt om tot de juiste vraagprijs te komen. Met jouw overwegingen zoals de snelheid van je verhuisplannen en je gewenste/benodigde opbrengst zijn altijd medebepalend voor de vraagprijs.

Vraag hier een gratis informatiegesprek aan.