Het kopen of huren van een woning is de afgelopen 30 jaar nauwelijks veranderd. Woningwebsites functioneren op dit moment vooral als digitale etalage. Toch zit er verandering aan te komen, geïnspireerd door reisbureaus en retailers die via e-commerce het gehele verkoopproces hebben gedigitaliseerd. Het kopen van een huis gaat steeds meer lijken op het boeken van een vakantie. Als woningwebsites de slag niet willen verliezen van nieuwe toetreders, moeten ze zich verder ontwikkelen. Dit betekent dus de mogelijkheid creëren om je huis online te verkopen.

Nieuwe technologie maakt de vastgoedmarkt transparant

Transparant is de vastgoedmarkt amper. Maar door middel van Big data en data analytics kan de vastgoedmarkt wel transparant worden gemaakt. De biedingen worden digitaal geplaatst, de biedingen zijn inzichtelijk voor koper en verkoper en contracten worden digitaal ondertekent, waar deze nu bijna alleen maar als pdf via email verstuurd worden. Digitalisatie maakt het verkoopproces transparant en minder complex.

Digitalisering is essentieel

Bij de begeleiding van de aan- en verkoop van woningen, de huidige rol van de makelaar, zijn de toetredingsdrempels ook beperkt. Er is weinig vermogen nodig en de dienst is goed te digitaliseren, zoals dat ook gebeurde bij reisbureaus en de detailhandel. Airbnb sloeg al toe op de markt van tijdelijke verhuur. Huidige woningplatformen en traditionele makelaars zullen stappen moeten maken, doen zij dat niet dan verliezen zij op een gegeven moment de slag. En zullen nieuwe toetreders deze stappen wel maken zoals dat ook gebeurde in de retail en reisbranche.

Bron: Vastgoedmarkt

Wonen in ons huis 

Wonen in ons huis loopt al een stapje voor op de traditionele makelaars. Bij ons verkoop jij je huis namelijk online. Je kunt ons het beste vergelijken met een makelaarskantoor bij jou in de buurt. Dezelfde service tegen een vaste lage prijs. Alleen de bezichtigingen doe je zelf.

  • Vast laag tarief van € 950,- incl. btw
  • Professionele fotografie, plattegronden & promotie
  • Betaal op jouw moment
  • Altijd met lokale NVM makelaar

Wil jij weten welke voordelen er nog meer zijn? Wij geven jou graag alle informatie die je nodig hebt, via een gratis verkoopadvies gesprek.