bezichtiging

Eindelijk is het dan zover ….een geïnteresseerde wil je huis komen bezichtigen. Bij Wonen in ons Huis doe je zelf de bezichtigingen dus hier een aantal tips om de rondleiding zo soepel  mogelijk te  laten verlopen.

Een goede rondleiding vraagt een goede voorbereiding  en die tref je door:

  • Je huis bezichtigingsklaar te maken. Dit betekent dat je huis opgeruimd en schoon moet zijn. Maar dat je huis vooral lekker moet ruiken. Wist je dat 75 % van de menselijke emotie wordt bepaald door wat we ruiken. De moeite waard dus om een lekkere appeltaart te bakken of een geurkaars aan te steken.
  • Ruimte te creëren. Ruim persoonlijke spullen zoveel mogelijk op en creëer ruimte. Kijkers willen zich kunnen voorstellen hoe het is om in jouw woning te wonen. Persoonlijke zaken zoals foto’s, speelgoed of huisdieren haalt ze uit die verbeelding. Hou dit zoveel mogelijk uit het zicht.
  • De klusjes aan te pakken. Een kijker maakt tijdens de rondleiding een optelsom van wat er volgens hem allemaal moet gebeuren . Hoe meer dat wordt des te groter de kans dat hij afhaakt. Dus Repareer, Schilder en Werk af… nu is het moment.

En dan gaat de deurbel…

Zorg voor een goede ontvangst. Maak de voortuin netjes, veeg de voordeur schoon en schakel de buitenlamp aan. Laat de kijker zich welkom voelen.  En Tip 1 geef de kijker de ruimte. Volg ze niet te veel op de voet. Laat de kijker op zijn of haar eigen tempo de verschillende vertrekken bekijken, maar blijf in de buurt voor  eventuele vragen . Tip 2 Blijf op een centraal punt staan als je meerdere mensen tegelijk rondleidt. Vraag de kijkers ieder op een ander punt te beginnen en zorg ervoor dat ze iedere keer jouw pad kruisen, zodat jij er bent voor eventuele vragen. Tip 3 Probeer de nadruk zoveel mogelijk te leggen op de positieve punten van je huis. Heb je bijvoorbeeld een heel mooi zicht vanuit je woonkamer, vraag de kijkers dan hier even te gaan zitten met bijvoorbeeld een kopje koffie. Tip 4 blokker de ruimtes niet. Laat de kijker altijd als eerste een kamer binnenstappen en geef ze alle tijd om alle indrukken in zich op te nemen.  Tip 5 Is de kijker zo enthousiast dat hij een bod wil uitbrengen, laat je dan niet verleiden tot  uitspraken. Noteer de gegevens van de bieder en laat onze makelaar terugbellen. Hij is gewend zijn hoofd cool te houden op dit voor jou  spannende moment.